Groen project 2018-04-11T12:14:34+00:00

Groen Project

Bij het organiseren van een festival komt meer kijken dan een podium aansluiten, artiest erop en de tap open zetten.

Voor de verschillende uitdagingen bij de organiseren van Zeezicht Festival, antwoorden we vanuit een ecologisch verantwoord oogpunt. Door de ecologische voetprint in kaart te brengen, te respecteren en in balans te houden kan er op deze manier (ecologisch) verantwoord gefeest worden.

Hiermee is niet het doel het meest duurzame festival ooit te worden, maar breder te focussen. Zeezicht Festival benadrukt de pracht van de Zeeuwse natuur en doet dit met een knipoog. Lokaal ondernemen is hierin van belang waarbij er naast het nadenken over de ecologische voetprint van het evenement, wordt er ook wat terug gedaan voor de omgeving.

In 2016 is ons oog gevallen op Stichting Buitengewoon in Oostburg waarbij het project ‘generatie-moestuin’ onze aandacht trok. Dit project zal dit jaar verder ondersteund worden om te helpen hun project te realiseren.

Naast de steun die wij ontvangen van Renewi, die Zeezicht Festival helpt met de juiste afvalverwerking, zorgen we ervoor dat het terrein en omgeving tip-top teruggegeven wordt aan Waterschap Scheldestromen.

Wil je helpen om van Zeezicht Festival een zo groen mogelijk festival te maken? Pak jullie dekzwabbers en kom aan boord: stuur ons een bericht op groen@zeezichtfestival.nl met suggesties of aanmelding.